Being welcomed home

Hallway Entrance_ copy
Warm yet functional entryway, Burlington, Ontario, Canada

Happy Friday everyone! Today we wanted to feature the warm yet functional entryway we designed for our client project series.

As you can see below, the previous homeowners had kept their golf clubs by the doorway. And, it had an outdated brass light fixture and flowery traditional runner welcoming them in.

Kitchen & Hallway_Before_
With little twin girls and two working parents, we wanted to create an entrance that would work for our clients in the mornings as they rush out the door to work and daycare, and when they come home from a tired day.

We wanted to keep this busy family of four’s entryway tidy and organized. So we did just that by personalizing four individual baskets to keep their mitts, hats, scarves and tiny shoes all stored in one spot.
Personalized Baskets copy

We found this pretty white bench with shutter sliding doors and storage shelves (from Target Canada); it fit perfect with the rest of their main floor’s open-concept décor look and feel.  The vintage-inspired pillow was a surprise find from Kitchen Stuff Plus that complemented the solid navy blue sweater-style pillow (also from Target Canada – hey what can we say, we LOVE Target!).

DSC_0170 copy
We fell in love (so did our clients) with the wooden rustic accent mirror from Home Outfitters; we knew it would be the right fit to anchor the spot.  So our clients can have that one last look before they walk out the door.  The geometric modern area rug pattern (again from Target Canada) also fits the tone with the rest of their living room décor.  While, the chic light fixture completes the overall entryway with style and sophistication.

Stay tuned for the next reveal in our client project series … their luxurious bathroom!

Advertisements

Kitchen WOW!

Newly-renovated Kitchen and Dining Room – fresh, stylish and sleek
Newly-renovated Kitchen and Dining Room – fresh, stylish and sleek

I had an amazing opportunity in 2014 to work on a complete home renovation with clients moving from Toronto to Burlington. They wanted a bigger backyard and slower life pace for their twin girls and themselves. So they bought a bungalow that was still decorated circa 1970s. It needed a complete makeover!

Kitchen layout as it was before
Kitchen layout as it was before

 

Before: Separate Kitchen Area
Before: Separate Kitchen Area
Before: A wall separated the Dining Room from the Kitchen Area
Before: A wall separated the Dining Room from the Kitchen Area

Once the contractors were done their job (a two and a half month process), I could start mine! And voila, this is how the kitchen and dining room turned out:

A DIY classic polka dot roman shade contributes to the kitchen’s overall fresh look
A DIY classic polka dot roman shade contributes to the kitchen’s overall fresh look

Fresh, open and welcoming as you come through their front door! I helped them pick out Benjamin Moore paint colours for their kitchen cabinets and surrounding walls.

This beautiful, fresh kitchen style welcomes my clients home everyday!
This beautiful, fresh kitchen style welcomes my clients home everyday!

As well, I recommended the white submarine backsplash tiles with a light blue (the pictures don’t truly reflect the calm colour) and brown accent to wrap around.

Fresh kitchen backsplash; complements cabinet colours
Fresh kitchen backsplash; complements cabinet colours

My clients had already chosen the dining room light fixture so that was the colour scheme I decided to incorporate as well as in their living room. A mixture of yellow/grey/teal.

Pretty side view of modern Dining Room
Pretty side view of modern Dining Room

To blend the three open rooms together through the curtains, accents and accessories. The rustic furniture grounds the dining room while a framed flag from Kenya (given to them by their sister) complements the colour scheme in place. A unique piece to anchor that wide open wall space as you head downstairs.

Stay tuned … we’ll unveil the living room in our next Blog post.
Stay tuned … we’ll unveil the living room in our next Blog post.